Főzőiskolám….

Főzőiskolám….

Amit a tésztákról és a rizottóról tudni illik.

Merjünk ismét kreatívak lenni és elszakadni a megszokott főzési rutintól.

A tészták alapanyaga: általában búzaliszt, tojás és valamilyen folyadék (víz, tej) hozzáadásával készül, de készülhet tojás nélküli, vagy más növényi lisztből is.

A nagy kérdés, hogy hogyan készítsük el, és milyen hozzávalókkal tegyük különlegessé?

A rizottó olasz eredetű finomság, és teljesen másfajta ételt értenek alatta, mint amit Magyarországon a legtöbben rizottónak neveznek. Amellett, hogy kiadós, ezerféle módon variálható étel. Aki a rizottókészítés alapját megtanulja, változatos, fortélyos és igen finom ételeket tehet az asztalra. A rizottó az olaszoknál azonban nem köret, hanem primo, amit az antipasto és a főétel között fogyasztanak. A rizottó készítése valóban macerás, de nem ördöngös – csupán gyakorlat teszi a mestert.

 

 

5-b4-b

 

 

rizs_flickr

Ebben a felgyorsult világban szerencsére még mindig találunk egy közös nyelvet, ez a szeretet nyelve a konyhában. A főzésben azt szeretem a legjobban, hogy összehozza az embereket, ha csak kis időre is.

 

A főzőiskolámra egy napot szánj rá, mert nem csak arról szól, hogy jegyzetelsz, kérdezel, mutatom, mondom, hanem leülünk egy kávé mellé, előkészülünk, átbeszéljük a napi témánkat, mindent amit egy témakörről tudni kell, majd irány a konyha ahol senki sem kerülheti el, hogy fakanalat ragadjon, megtanítom a főzés csínját bínját.

Közösen belemerülünk a gasztronómia ízeiben amit a nap közepén el is fogyasztunk, valamint beszélgetünk, beszélgetünk remélve, hogy találtunk egy közös szenvedélyt.

A tanfolyam helyszíne L’ Altro , Kaposváron hamarosan nyíló éttermemben a Fő u. 8-ban. 

Témája amit amit a tésztáról és a rizottóról tudni illik.

A tanfolyam időtartalma körülbelül délelőtt 10 órától délutánig tart (vagy…hangulat függvénye !)

Csak magadat hozd és a lelkesedésed.

5 fős csoportokat indítok, hogy mindenki hozzáférhessen a tűzhelyhez.

További információ kérést a hello@gaborchef.hu ( kapcsolat doboz ) kérhettek vagy a facebookon üzenetben.

Ragadd meg a fakanalat és írj nekem.

x

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ További információ a cookie-kezelésről