Főzősuli

Sajnos nincs receptem a Nők szívéhez, de biztos vagyok benne, hogy az Ő szívük sincs messzebb a hasuktól mint a férfiaké...

Ajánlott a kezdő háziasszonyoktól a profi szakácsokig. Vannak akik naponta főznek, mások csak egyszer-egyszer szeretnék lenyűgözni szeretteik.

Merjünk kreatívak lenni, elrugaszkodni a megszokott főzési rutintól. Kapsz egy magabiztos tudást, ami közel 25 éves tapasztalatomból táplálkozik és teljesen más oldalról világítja meg a dolgok lényegét, egyértelműbb lesz megérteni, hogyan működünk fakanállal a kezünkben. Az egész napos iskolámban alkalmakra bontottam a fő témaköröket, mint például, levesek, húsok köretekkel, desszertek stb. Úgy vannak kidolgozva, hogy nem féltétlenül kapcsolódnak egymáshoz, így nem kell az összes témán ott lenni ha nem szeretnél,  így nincs sorrend sem. Például ha valaki csak a steakekre kíváncsi akkor a húsos  napra jön el ahol előkészülünk, sütünk főzünk, jókat eszünk és sokat beszélgetünk. Sok tanfolyam csupán adatokat gyűjt, összegyúrja, és azokat adja át, hogy mit miért teszünk, illetve miért nem teszünk az sose derül ki számunkra és talán így a kedvünket is szegjük. Az én tanfolyamom, pont ezekre a miértekre mutat rá, inspirál, hogy fakanalat ragadjunk, élvezetessé teszi a főzést aminek nincs vége és határa, mivel a tudás és a tisztán látás egy másik világba repít, és aminek csak a te kreativitásod szabhat véget.

Olyan szakácsnak tartom magam aki sokat tud a főzésről hisz végigjártam az összes ranglétrát így van egy olyan biztos tudás a kezemben amivel másokat is képes vagyok segíteni  tanácsokkal, praktikákkal és nem utolsó sorban élet filozófiával.

Mindenki gyűjthet adatokat, recepteket, könyvtárakból, internetről és egyéb forrásokból, de ettől még nem látja át összefüggésében a dolgokat.  Például egy tökéletes pizza receptnél miért nem csak az összetevők számítanak, miért is kell figyelni arra, hogy milyen évszakban vagyunk és milyen hőmérséklet van.

Iskolámban mindenki lehetőséget kap , hogy főzőkanalat ragadjon, nálam nem elegendő pusztán figyelni, hanem tanítványokat szeretnék. Megtanuljuk a főzés csínját- bínját..

A gasztronómia hihetetlen sokoldalú ízvilágába fejest ugorva, remek hangulatban sajátítjuk el egymás tudását..

fozosuli6

gyerekkel

Mert a főzést életformámnak is tekintem, nem csupán a szakmámnak.  Éppen ezért olyan embereket szeretnék tanítani akik nem csupán recepteket és egy technikát akarnak elsajátítani, hanem érdeklődnek az igazán fontos részletekre mivel én teljesen más rávilágítást nyújtok magára a főzés tudományára. Legjobb tanítványom a kisfiam, nyitottsága, vidámsága, tudásvágya, szeme csillogása..

Írj nekem, hogy fejest ugorhassunk az élet ízeiben..

Mondd el és elfelejtem! Mutasd meg és megjegyzem! Engedd, hogy csináljam és megértem!

-ilyen a mi közös nyelvünk.. Ilyen a szeretetem a tányéron..

Kész vagy velem együtt dolgozni?
x

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ További információ a cookie-kezelésről